top of page

Shiatsu

Shiatsu on kokonaisvaltainen hoitomuoto joka vahvistaa kehon luontaista parantumiskykyä. Shiatsu on lähtöisin Japanista ja vaikka sen juuret ovat itämaisessa lääketieteessä, länsimainen lääketiede on vaikuttanut sen kehitykseen 1900-luvun alusta. Shiatsu tarkoittaa 'sormilla painelua', ja siinä kehoa painellaan peukaloiden lisäksi myös kämmenillä, kyynärpäillä ja jopa polvilla. Olennainen osa shiatsuhoitoa ovat myös venytykset, jotka avaavat ja tasapainottavat sekä kehoa että sen energiaa.

Shiatsu on erittäin rentouttava ja lempeä hoitomuoto. Se lisää stressinsietokykyä ja parantaa yleistä hyvinvointia, ja se sopii kaikille, vauvoista vaariin. Yleisimpiä hoitoon hakeutumisen syitä ovat esim. selkä- tai niskakivut, lihasjumit, unettomuus, päänsärky, vatsavaivat ja muut stressiperäiset oireet. 

Hoidon jälkeen monet tuntevat olonsa kevyemmäksi, vetreämmäksi ja rennommaksi ja usein unen laatu paranee säännöllisten hoitojen myötä.

Rentouttavaa hierontaa sormilla painellen

Mitä hoidon aikana tapahtuu?

Shiatsuhoito tehdään yleensä lattialla pehmeän maton (futonin) päällä ja hoito tehdään vaatteiden läpi. Terapeutti kysyy muutamia elämäntyyliisi ja terveyteesi liittyviä kysymyksiä ja usein hoidon alussa tehdään diagnoosi painelemalla kevyesti vatsaasi (hara), jonka perusteella määritellään sinulle paras hoitotapa.

Koko kehon käsittelyssä menee noin tunti. Enemmän venytyksiä ja kehonlinjauksen tarkistuksen sisältävä hoito vie hieman enemmän aikaan, jolloin on hyvä varata aikaa 1,5 tuntia. Lyhyemmässä ajassa (30 min) voidaan keskittyä ongelma-alueisiin, esim. niska-hartiaseutu tai selkä.

 

•  On hyvä olla syömättä raskasta ateriaa n. pari tuntia ennen hoitoa

•  Pue ylle mukavat, väljät vaatteet - esim. verkkarit, pitkähihainen t-paita ja sukat

•  Hoidon jälkeen kannattaa juoda runsaasti huoneenlämpöistä vettä (ei kylmää!)

•  Jos mahdollista, vältä raskasta liikuntaa tai muuta aktiviteettia hoidon jälkeen

bottom of page